Certificeringen

Binnen de visserij zijn meerdere keurmerken en certificeringen mogelijk, onder andere afhankelijk van vistechniek en vissoort.

 

CVV-certificering
De GO48 is CVV-gecertificeerd. Het Certificaat Verantwoordelijk Vissen (CVV) is de Nederlandse versie van het reeds bestaande Responsible Fishing Scheme (RFS) in het Verenigd Koninkrijk. Het CVV geeft aan dat men op een verantwoordelijke wijze de visserij uitoefent door zich te houden aan wettelijke eisen en verplichtingen. Het certificaat is een zogeheten business to business label, tussen de aanvoerder en de koper als klant.

 

NSFC-certificering
Ook beschikt de schol van de GO48 over het NSFC-keurmerk. Schol met het North Sea Fish Center Keurmerk is 100% schol en gevangen door vissers op de Noordzee. Door continue verbeteringen aan de vistuigen wordt op de Noordzee alleen de beste kwaliteit schol naar boven gehaald, met minimale ‘bijvangsten’. Alleen vissers die RFS / CVV zijn gecertificeerd en aantoonbaar actief zijn in programma´s op het gebied van duurzame vistechnieken, komen in aanmerking voor het Keurmerk. Zij werken nauw samen met industrie, handel en afzetkanalen om de hoge kwaliteit te bewaken.

Vis van superieure kwaliteit

 

Noordzeeschol met het North Sea Fish Center Keurmerk moet voldoen aan een groot aantal kwaliteitseisen, van de vangst tot en met verwerking. Het betreft een puur en eerlijk product. Tegelijk met het Keurmerk is een borgingssysteem ontwikkeld, om de gestelde kwaliteitscriteria te controleren en te waarborgen. Die criteria worden strikt gehandhaafd, middels een waterdicht controlesysteem, en door alle marktpartijen erkend. Zodat de kwaliteit van de schol en bereide producten gewaarborgd is.