Nieuws

Zuidwestervis

Onder dit label brengen vissers uit Zuidwest-Nederland zelf hun vis aan de man. Op de uitnodigende verpakking staan vissers afgebeeld die de vis voor de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust vangen waaronder Adamo Tanis, schipper van de GO48.. “De vis wordt in Tholen bij Royal Dutch Seafood verpakt in een zogenaamd skinfolie, waardoor de vis ook nog eens drie dagen langer vers blijft. Dit helpt om voedselverspilling tegen te gaan. “Wij brengen de vis in een onderscheidende verpakking, zodat deze ook opvalt in het schap. De consument kan bovendien zien wie de vis vangt”, aldus Johan van Nieuwenhuijzen, directeur van United Fish Auctions en een van de initiatiefnemers van zuidwestervis. Agrimarkt is de eerste supermarktketen die de verse voorverpakte schol en Noordzeetong van de vissers uit Zuidwest-Nederland verkoopt.

 

Op 11 juli 2014 is het label gepresenteerd aan de pers. Een kleine selectie van de verschenen artikelen treft u hier aan. Voor meer informatie over Zuidwestervis vindt u op www.zuidwestervis.nl

 

Trouw dd 12-7 Zuidwester-visser innoveert met niet-dure, duurzame Noordzeevis

Visserijnieuws dd 18-7 Agrimarkt gaat voor streekproduct Noordzeevis

Reformatorisch Dagblad dd 12-7 Zuidwestervis: tong uit de Noordzee als streekproduct

Ketenverkorting

Kijkend naar de toekomst en inspelend op de wensen van markt en maatschappij zet GO48 sinds kort in op ketenverkorting. Door de vis rechtstreeks van het schip in het koelruim van de vrachtwagen te plaatsen beperk je het aantal handelingen en de tijd dat de vis buiten de koeling staat. In combinatie met sortering aan boord, de persoonlijke aandacht van de visserman voor zijn product en een perfecte beijzing kan een topkwaliteit verse Noordzeevis worden geleverd.

 

Op de UFA-visafslag in Stellendam maken de koplopers binnen de groothandel zoals Makro, Nederlof, Jan Prins, Poisson & Cuisine en DZV hier al graag gebruik. Naar verwachting zal de rest hen snel volgen.